STANDPUNT DESINTKAN

Stichting DeSintKan Driel volgt al sinds het begin de discussie over Zwarte Piet die landelijk is ontstaan.

Diverse media hebben Stichting DeSintKan Driel benaderd en gevraagd wat het standpunt van de stichting hierin is.

Stichting DeSintKan Driel volgt al sinds het begin de discussie over Zwarte Piet die landelijk is ontstaan een aantal jaren geleden en nu ook de dialoog die onlangs wereldwijd los is gekomen met de Black Lives Matter (BLM) beweging. Het Sinterklaasfeest kent een lange traditie met veel karakteristieken en kenmerken, waarvan nu een aantal meer dan ooit ter discussie staan.

Onze visie is dat het Sinterklaasfeest door iedereen als een onvergetelijke belevenis moet worden ervaren, zonder daarbij uit te sluiten. Een gezellig en bijzonder feest in december voor alle kinderen en hun ouders in Driel, maar ook in onze regio.

We kiezen ervoor om de uitstraling van onze hoofdrolspelers in dit feest aan te laten sluiten bij de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, zonder daarbij de magie van het Sinterklaasfeest te verliezen. De vertrouwde kwaliteit en uitstraling die iedereen van onze gewend is, blijft gewaarborgd, net als het interactieve, humoristisch en unieke karakter wat onze vrijwilligers en stichting kenmerkt. Zo kan iedereen genieten van de bijzondere sfeer en blijft het een feest voor jong en oud!

Het Bestuur Stichting DeSintKan Driel