Sinterklaastocht | Stichting DeSintKan Driel

Elk jaar is er op een woensdagmiddag in november weer een spannende Pietenjacht. Eenmaal meegedaan, kijkt ieder kind hier jaarlijks naar uit. Op jacht naar Pieten die verstopt zitten in het dorp (een vooraf bekendgemaakte wijk) is spannend, leuk en gezellig. Bij iedere Piet is er een leuke activiteit. Natuurlijk wordt er voor de kinderen ook voor een hapje en een drankje gezorgd. Een fantastische middag voor alle kinderen! Geef je dus snel op!

SINTERKLAASTOCHT

Dit jaar (helaas) geen Pietenjacht maar wel een leuke Sinterklaastocht!

Van zaterdag 21 november tot en met zondag 4 december zijn er in drie wijken in Driel Sinterklaaspoppen verstopt achter ramen van huizen.

Aan jullie de uitdaging deze allemaal op te speuren. Doe dit op eigen gelegenheid en in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen (hou je hierbij als begeleiding aan de RIVM regels).

Zoekgebieden

  • Vogelbuurt: omgeving Patrijsstraat, Baltussenweg/Molenstraat en Fazantstraat
  • Breekenhof: omgeving Paardenbloem, Vogelwikke en Berenklauw.
  • Oldenhof: omgeving Ausemsstraat, Cremerstraat en Rijnstraat.

Bij een aantal Sinterklaaspoppen staat ook een letter vermeld. Als je alle Sinterklaaspoppen met letters hebt gevonden kan je een woord maken. Elke wijk heeft een ander woord.

Daarnaast staan er ook Sinterklaaspoppen voor het raam zonder letter. Weet jij hoeveel Sinterklaaspoppen er in totaal in de drie wijken verstopt zitten?

Als je de woorden in de wijken hebt gevonden en de extra vraag hebt beantwoord, mag je het formulier (download deze hier) in de rode brievenbus van Sinterklaas doen op het plein bij Albert Heijn.

We verloten drie prijzen onder de deelnemers die het goede woord of de drie goede woorden verzameld hebben in de wijken en het juiste antwoord op de extra vraag hebben ingevuld.

Zoek jij ook mee naar de Sinterklaaspoppen?