Intocht - Stichting DeSintKan Driel

Wij zorgen ervoor dat Sinterklaas en zijn Pieten ieder jaar feestelijk kunnen worden ingehaald in Driel. Door onverwachte gebeurtenissen in Spanje of op de boot, is het ieder jaar weer spannend of alles wel goed komt. Komen jullie ook het spektakel aan de Rijn bijwonen? We weten zeker dat Sinterklaas dat heel erg leuk zal vinden. Ook de feestelijke show in Zalencentrum De Oldenburg is een regelrechte aanrader! Samen met je vriendjes en vriendinnetjes wordt je getrakteerd op spelletjes, zang, trucs en vermakelijke Pieten. Graag tot zondagmiddag!

SINTERKLAAS INTOCHT 2021

Op zondag 14 november 2021 komt Sinterklaas aan in Driel. De boot meert rond 14:00 uur aan ter hoogte van het Sint Nicolaaspad in de buurt van de Stuw. We maken er dit jaar een extra speciaal feest van; stichting DeSintKan bestaat dit jaar per slot van rekening 15 jaar.

We zijn blij dat de burgemeester van de gemeente Overbetuwe toestemming heeft verleent, zodat de intocht door kan gaan. Er zijn wel wijzigingen in het programma aangebracht en we zullen ons houden aan de voorwaarden die gesteld zijn.

De feestelijke ontvangst aan de Rijn gaat dus door, maar de activiteiten op het Polenplein komen te vervallen. Als alternatief daarvoor gaan we in een lange stoet vanaf de Rijn door Driel richting Kerkstraat en Dorpsstraat.

Sluit dus vanaf de dijk of het Sint Nicolaaspad gezellig aan bij de stoet. Of kijk, op gepaste afstand van elkaar langs de route naar de optocht.

Maatregelen waaraan wij ons allemaal moeten houden voor een mooie en veilige intocht:

  • Er vindt een QR-code check plaats op de toegangspunten richting de dijk.
  • Geef elkaar de ruimte; 1,5 meter is de norm
  • Het is een kinderfeest. Geef de kinderen voorrang en kom met zo minimaal mogelijke begeleiding (hoe jammer we dat ook vinden)
  • Blijf thuis als je klachten hebt

Graag tot zondagmiddag!Aankomst Sinterklaas 2020

Hoe ging het vorig jaar ook al weer?