Evenementen


SINTERKLAAS INTOCHT

Wij zorgen ervoor dat Sinterklaas en zijn Pieten ieder jaar feestelijk kunnen worden ingehaald in Driel en in de Schuytgraaf (Arnhem). Door onverwachte gebeurtenissen in Spanje of op de boot, is het ieder jaar weer spannend of alles wel goed komt.
PIETENJACHT

Elk jaar is er op een woensdagmiddag de Pietenjacht. Eenmaal meegedaan, kijkt ieder kind hier jaarlijks naar uit. Op jacht naar Pieten die verstopt zitten in het dorp (een aparte wijk) is spannend, leuk en gezellig. Een fantastische middag voor alle kinderen!
SINTERKLAAS UITOCHT

Ook dit jaar wordt het vertrek van Sinterklaas weer feestelijk gevierd met onze unieke uittocht. Op vrijdag 6 december zullen Sinterklaas en zijn zwarte Pieten weer uitgezwaaid worden door alle kinderen uit Driel en omgeving. Ben jij er deze keer ook (weer) bij?

Net als vorig jaar beginnen we de feestelijke uittocht op het Polenplein; dus op de parkeerplaats voor de Albert Heijn.

Vanaf 17.30 uur is het Polenplein toegankelijk voor de bezoekers van de uittocht. Je wordt alvast in stemming gebracht met gezellige Sinterklaasmuziek. Ook is er de mogelijkheid om leuke verlichte spulletjes te kopen bij de kraam van DeSintKan. Wat te denken van een mooie verlichte ballon of staaf waarmee je Sinterklaas kan uitzwaaien.

Om 18.00 uur arriveert Sinterklaas op Amerigo. Uiteraard zijn de vrolijk uitgedoste Pieten er ook weer bij. Vanaf het podium zal Sinterklaas iedereen kort bedanken voor de warme ontvangst dit jaar. Er wordt vast ook samen met de Pieten gezongen en gedanst. En ongetwijfeld zijn er nog andere leuke verrassingen te beleven. Kom dus gezellig kijken en laat je vermaken tijdens onze sfeervolle uittochtshow.

Na het officiële deel van het programma vertrekken we rond 18.30 uur in een verlichte optocht naar de Korevaar. Daar ligt de verlichte boot klaar waarop Sinterklaas en zijn Pieten zullen vertrekken naar Spanje. Als de boot vertrekt, kan iedereen Sinterklaas voor het laatst uitzwaaien. Daarna zien jullie het gezelschap over de Rijn in het donker verdwijnen.

Graag tot vrijdag 6 december!
CHOCOLADELETTER ACTIE

In de week van 7 oktober 2019 gaan de vrijwilligers van DeSintKan ’s avonds langs de deuren in Driel om chocoladeletter te verkopen. De opbrengst van deze actie is bedoeld om de Sinterklaasintocht, Pietenjacht en Sinterklaasuittocht in Driel mee te financieren.

DeSintKan verkoopt heerlijke handgemaakte letters, die verkrijgbaar zijn in de smaken melk, puur en wit. Alle letters uit het alfabet zijn te bestellen en deze overheerlijke letters kosten slechts € 5,00 per stuk. Je wordt verzocht direct bij bestellen contant te betalen.  Je ontvangt tijdens de bestelling een uniek nummer, waarmee je jouw bestelling kan afhalen op het uitgiftepunt.

De bestelde letters kunnen worden afgehaald bij onze kraam naast de pastorie van de RK-kerk (tegenover het Polenplein) op:
• vrijdagavond 29 november van 17.00 tot 20.00 uur   & 
• zaterdag 30 november van 09.00 tot 15.00 uur

Om logistieke redenen is gekozen voor één centraal gelegen afhaalpunt. De gewijzigde tijden bieden grotere spreiding in afhaalmomenten. Natuurlijk geeft een moment in de avond ook extra kansen voor sfeer en gezelligheid. Kom je ook vrijdag?

Tijdens de uitgifte van de chocoladeletters zijn er Pieten aanwezig om met je (klein)kinderen op de foto te gaan. En voor de kleintjes zit er vast wel een handje pepernoten in de zak van zwarte Piet.

Niet afgehaalde letters worden aan de Voedselbank geschonken.

Hartelijk dank voor je steun!